info@flexybel.nl | +31 6 55996653
03
APR
2015

De kracht van facility management: 5 redenen waarom facility management in uw organisatie aandacht verdient

comment : 0

Facility management is een breed vakgebied. Dat maakt het leuk, maar betekent ook dat het serieuze aandacht verdient. Er is namelijk veel te winnen. Onderstaand een vijftal redenen die aangeven waarom:

  1. Facility management gaat over huisvesting, services en middelen. Hiermee gaat, naast de kosten voor personeel, een groot deel van uw organisatiekosten gemoeid. Het loont daarom de nodige effort te steken in slimme en duurzame inkoop en efficiënt contractmanagement en -beheer. Of het nu gaat om het vergroten van leveranciersprestaties of om het realiseren van besparingen, wellicht is ook in uw organisatie meer uit contracten te halen?
  2. Facility management ondersteunt en faciliteert (gebouw)gebruikers. Services die aansluiten op de wensen van gebruikers komen ten goede aan de arbeidsproductiviteit. Zo zijn aanbod van (goede) koffie en een uitgebalanceerde lunch onmisbare brandstof voor uw medewerkers. Biedt u uw medewerkers en klanten de gewenste services?
  3. Facility management kan het bedrijfsimago positief ondersteunen door het creëren van een eigentijdse en gastvrije werkomgeving waarmee (potentiële) medewerkers zich kunnen identificeren en waarin zij zich prettig voelen. Word die aantrekkelijke werkgever die medewerkers aan zich weet te binden!
  4. Facility management is (vaak) verantwoordelijk voor de fysieke en organisatorische veiligheid en gezondheid van medewerkers in organisaties. Helaas tonen steeds meer incidenten aan dat continue aandacht voor veiligheid waaronder (inzet van) beveiliging onmisbaar is. U wilt op dit gebied liever geen risico’s lopen.
  5. Facility management speelt een grote rol in het verduurzamen van organisaties en hun bedrijfsvoering. Door toepassing van slimme maatregelen o.a. op gebied van water- en energieverbruik (installaties), reststoffenmanagement, wagenparkbeheer en schoonmaak is ook in uw organisatie (groene) winst te behalen.

Besteedt u voldoende aandacht aan deze facilitaire vraagstukken?

 


Laat een reactie achter

*